Η οικονομική κρίση, η Βόρεια Εύβοια και ο Καποδίστριας 2

Τώρα θα μου πείτε τι κάθεται και γράφει ο αργόσχολος, εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν.... Πάντα τα μικρά μεγαλοποιημένα πράγματα, μας σκεπάζουν μερικά μεγάλα θέματα και μας βγάζουν από τους στόχους μας.

Η ΝΔ με την μεγάλη επιτυχία του <<επαναστατικού αγώνα>> να πυροβολήσει αστυνομικό και να την αναστήσει στο πολιτικό παιχνίδι, χύνει μαύρο δάκρυ <<πωπω τι πάθαμε>> και τέτοια και έχει παραπέμψει στις καλένδες ανάμεσα στα άλλα, το θέμα της αναδιοργάνωσης του αυτοδιοικητικού χάρτη. Όχι ότι δεν μπορεί, αλλά πριν από όλα αυτά σιγά μη βγάλει τα μάτια της, με τους ντόπιους άρχοντες, που θα χάσουν μισθούς, συντάξεις, εξουσία και ολίγον νταβατζιλίκι εργολαβικό, στα πλαίσια της ανοικοδόμησης της Ελλάδας Ελλήνων Εργολάβων.

Από την άλλη μικροί Δήμοι - ανήμπορες διεκδικητικές φωνές- δεν πάτε να κουρεύεστε δηλαδή με τις απαιτήσεις σας για λεφτά, προσωπικό, έργα, επιδοτήσεις, σχέδια , διεκδικήσεις και τέτοια παλαβά. Η επόμενη τετραετία, μετά την οικονομική κρίση (;;;;) θα είναι προφανώς δυσμενέστερη για την επαρχία μας. Και προφανέστερα οι Δήμοι με το επίπεδο λειτουργίας που έχουν σήμερα το μόνο που μπορούν να εξελιχθούν είναι σε αυτοδιοικητικούς χωροφύλακες που θα εισπράττουν τέλη για να ρεφάρουν χρέη.

Η Λύση του να γίνουν εθελούσιες συνενώσεις Δήμων είναι πολιτικά ανάλογη με το προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε, τηρουμένων των αναλογιών της ιστορίας. Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ευβοίας Γιάννης Μπουροδήμος στο άρθρο του (Σ.Σ. δες την επόμενη ανάρτηση) στο προηγούμενο φύλλο της ΒΕ έβαλε θέμα αγκυλώσεων που εμποδίζουν τις συνενώσεις. Δεν φτάνουν όμως οι επισημάνσεις. Ο λαός της Βόρειας Εύβοιας πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να απαιτήσει τις συνενώσεις των δήμων τις περιοχής μας. Οι υφιστάμενοι άρχοντες απλά υπερασπίζονται τα οφίτσιά τους, μαζί με άλλες μωρές παρθένους, εθελοτυφλούν για την πρόσκαιρη βόλεψή τους,  και η κατάσταση στα χωριά μας θα γίνει εφιαλτική από την ολιγωρία μας.

Βόρεια Εύβοια Ενωμένη-Ποτέ νικημένη!